Ring for tidsbestilling: +45 51 72 88 96


Home » Birgitte Staal

DSC_9354Efter at have boet i Spanien i 4 år, kom jeg tilbage til Danmark. Der var sket meget på de 4 år. Danmark havde forandret sig, og jeg havde forandret mig, så det var ikke helt så nemt, som jeg havde forestillet mig, at vende tilbage. Der var kaos og usikkerhed på parforholdsfronten, og det viste sig, at det ikke var spor nemt at finde et job.

Jeg oplevede, at jeg faldt ned i det samme hul igen og igen, og det begyndte jeg at blive godt og grundigt træt af! Jeg vidste, at jeg var nødt til at gøre noget andet, end det jeg havde gjort, for at komme ud af den fastholdthed. Problemet var bare, at jeg ikke vidste hvad eller hvordan, og jeg så mig selv gentage de samme gamle mønstre. Så det blev klart for mig, at jeg havde brug for at lære noget nyt, og efter at have læst en masse bøger og været til foredrag og korte kurser, besluttede jeg mig for at tilmelde mig NLP-grunduddannelsen, NLP-practitioner. Det var i 2001. Som translatør og tolk i spansk, fandt jeg det interessant at arbejde med sprog på en måde, hvor man bruger sprogets struktur til at skabe forandring.

Jeg havde aldrig brugt så mange penge på et kursus, og jeg vidste faktisk ikke helt, hvad jeg kunne forvente at få ud af det. Men jeg håbede på, at det ville hjælpe mig til at kunne bryde nogle usunde mønstre og bringe positiv forandring. Og det gjorde det faktisk! Jeg lærte mange måder, hvorpå man kan bryde dårlige strategier og erstatte dem med nogle, som fungerer bedre. Og måske var det vigtigste jeg lærte, at jeg er i stand til selv at vælge min tilstand. Og hvis jeg ikke kan lide den tilstand, jeg befinder mig i, så kan jeg ændre den. Det blev klart for mig, at jeg faktisk selv kontrollerer, hvordan jeg vil have det, og at min tilstand faktisk intet har at gøre med, hvad der sker omkring mig, eller hvad andre siger eller gør.

Så livet blev faktisk sjovere! Og mens jeg var i gang med NLP-uddannelsen, fik jeg et job, og dermed mulighed for at tage NLP-Master-Practitioner-uddannelsen.

Som en del af NLP-Master-forløbet var der nogle valgfri moduler. Et af mine valg blev hypnose, egentlig fordi jeg syntes at det var det mest mærkelige 🙂 Så jeg deltog i den workshop uden det største engagement, og på en ret tilbagelænet måde. Jeg var jo bare med, fordi jeg syntes at det var lidt skørt og sjovt. Og så blev jeg overrasket!

Jeg oplevede, at hypnose virkede nogle niveauer dybere end NLP, og at jeg gennem hypnose kunne hjælpe andre med at skabe forandring på det ubevidste plan, uden at de var bevidste om, hvad der skete eller hvordan det virkede. Jeg fandt ud af, at jeg var ret god til at lave hypnose, og det var sjovt og lejende at bruge min stemme og sproget på en måde, som skabte trance og forandring på en hurtig og effektiv måde.

Det har sikkert lydt ret entusiastisk, når jeg fortalte om hypnose, for folk begyndte at spørge mig, om jeg kunne hjælpe dem med forskellige problemer.

Jeg lejede et lokale en eftermiddag om ugen, og samtidig arbejdede jeg som oversætter på den Spanske Ambassade i København. Jeg tror, at jeg rent fagligt, havde fået det bedste job, der fandtes. Her kunne jeg virkelig bruge min uddannelse som translatør. Og jeg var glad for arbejdet. Men jeg var ikke så glad for miljøet på Ambassaden. Og heller ikke for den ledelsesstil, som var meget anderledes end det, som vi kender fra danske arbejdspladser.

En del af jobbet bestod i at oversætte danske avisartiker, som kunne have relevans for den spanske regering. Så mine oversættelser blev sendt til Spaniens Udenrigsministerium.

Men en dag spurgte jeg mig selv: “Er der virkelig nogen, som bliver glade for mine oversættelser?” og “Gør de virkelig en forskel?” Og det tror jeg egentlig ikke, at de gjorde.

I mellemtiden havde jeg fundet et nyt sted til min hypnosepraksis, så jeg kunne holde åbent hver dag efter arbejdet på Ambassaden. Og når jeg sammenlignede min lille hypnosepraksis, hvor jeg så mennesker komme til mig i én tilstand, og gå i en helt anden, og langt bedre tilstand, så tænkte jeg, at det arbejde bare var vigtigere. Så jeg satte en dato for mit ophør på Ambassaden. Det var i 2005. Og siden da har jeg arbejdet som fuldtidshypnotisør. Den beslutning har jeg aldrig fortrudt, heller ikke når livet som selvstændig har været udfordrende. Jeg elsker friheden ved at være min egen chef, og jeg elsker at se, hvordan mine klienter har glæde af de positive forandringer, som jeg hjælper dem til at opnå.

Hypnose er en meget blid, og samtidig effektiv, måde at skabe forandring på. Jeg tror aldrig, at jeg vil stoppe med at være dybt fascineret af hvad det menneskelige sind er i stand til. Og jeg er glad for, at arbejde på en måde, hvor det ikke er nødvendigt at grave sig ned i smertefulde erindringer, for at hjælpe sindet til at finde bedre veje at gå. Og jeg nyder at tilgå hver eneste session og hvert eneste menneske, der kommer til mig, med det perspektiv, at alle mennesker har de ressourcer, de har brug for. Det er blot et spørgsmål om at få åbnet adgangen til dem.

Jeg kan ikke forandre nogen, eller løse nogens problemer – vi kan alle kun løse vores egne problemer, men jeg kan assistere andre til at få adgang til en langt større del af sig selv, og således blive i stand til at løse problemerne selv. Man kan sige at teknikkerne i hypnose, NLP, coaching og healing alle kan fungerer som nøglen der åbner for vores ressourcer og potentialer, så vi kan opnå de positive forandringer vi ønsker.

De fleste af mine klienter kommer til mig, fordi de har hørt om mig fra andre, der har været hos mig.

Udover de individuelle sessioner i København og på Skype, så holder jeg også kurser og workshops. Og jeg ser frem til at dele de værktøjer og strategier, jeg har fundet effektive til at skabe et bedre og gladere liv.

Rejsen slutter aldrig. Og jeg elsker denne rejse.